Château Neercanne is onlangs toegetreden tot Relais & Châteaux. Dat maakt dat er nu twee huizen van Oostwegel Collection lid zijn van deze Franse organisatie. In 2013 trad Château St. Gerlach al toe tot Relais & Châteaux.

Tijdens het wereldcongres van Relais & Châteaux in november in Quebec, Canada, zal Château Neercanne zich aan de andere leden presenteren. “We zijn trots dat Château Neercanne lid is geworden. De passies van Relais & Châteaux voor gastronomie en ‘art de vivre’ sluiten naadloos aan bij die van ons huis. Voor ons team is het extra inspirerend om deel uit te maken van het grootste culinaire netwerk ter wereld met de meeste Michelinsterren,” zegt Camille Oostwegel, eigenaar van Château Neercanne.

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging bestaande uit meer dan 560 unieke hotels en restaurants die wereldwijd gevestigd zijn. Deze worden gerund door onafhankelijke hoteliers, chef-koks en eigenaars die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten.

Relais & Châteaux-leden zetten zich dagelijks in om het lokale erfgoed en de omgeving te beschermen, zoals werd bekrachtigd door middel van een manifest, gepresenteerd aan Unesco in November 2014.