Circular Design Group (Venlo) gaat samenwerken met HAS Hogeschool

Circular Design Group heeft de samenwerkingsovereenkomst met de HAS Hogeschool formeel bekrachtigd. HAS Hogeschool is het opleidings- en expertisecentrum van Zuid-Nederland in de sector agro, food en leefomgeving op twee locaties: Den Bosch en Venlo.

Circular Design Group is een initiatief van vier bedrijven om samen met kennisinstellingen nieuwe circulaire materialen, systemen en concepten te ontwikkelen voor de industriële gebouwde omgeving. Het initiatief past in de opzet van Techno Valley Limburg. De kennis en business worden gebundeld in Villa Flora in Venlo.

De Venlose bedrijven Volantis, DeJaTech, B|A|S Research & Technology en Hotraco Group uit Horst aan de Maas hebben onlangs met de HAS de handen ineen geslagen om samen circulaire materialen, systemen en concepten te ontwikkelen voor de industriële en agrarische gebouwde omgeving.

De Circular Design Group en haar partners brengen de slimste geesten uit de academische wereld, dienstverlenende organisaties en industrie bij elkaar om frisse ideeën te creëren en met die deskundige kennis en ervaring SNELLER en BETER nieuwe oplossingen te maken.

Met behulp van hun eigen engineers, marketeers en business developers, zal samen met studenten enonderzoekersopeennieuweinnovatievewijzesamengewerktgaanworden.Dezewerkwijzezal leiden tot nieuwe circulaire producten, diensten en concepten op de gebieden van energie, water, materialen, procesbeheersing, klimaatbeheersing en flexibele en circulaire gebouwen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan innovatieve energieopwekking, waterzuivering, ontwikkeling van biologisch afbreekbare materialen, sensortechnologie en klimaatbeheersing.

Klanten zijn stakeholders uit de gebouwde omgeving, intermediairs en projectontwikkelaars. Verder ook de industrie en bedrijven in logistiek & agro en onderwijsinstellingen, die op een circulaire wijze hun gebouwen willen vernieuwen en uitbreiden.

Er wordt nauw samengewerkt met een aantal partners waaronder kennisinstellingen (zoals Fontys, HAS, Zuyd Hogeschool, Avans Hogeschool en TU Eindhoven). Het initiatief wordt mede ondersteund door de Regio Limburg Noord en de Provincie Limburg.

Naast het samen ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en concepten zal er ook gewerkt worden aan onderzoek en het opstellen van business cases.