Collé Rental en Sales Sittard wil personeel meer zekerheid bieden (veel verloop onder personeel)

Het 120 jaar oude familiebedrijf is actief in de verhuur, verkoop en service van machines voor bouw, industrie, grondverzet, reiniging, intern transport, tuin & park en evenementen.

Bij Collé in Nederland werken 312 mensen. Slechts een klein deel (26) van het personeel is langer dan tien jaar in dienst, maar de meeste medewerkers werken veel korter bij het familiebedrijf. Zo hebben 91 medewerkers een dienstverband van minder dan een jaar en zijn er 145 mensen met een dienstverband tussen de 1 en 5 jaar werkzaam. Deze groep wil het bedrijf sneller een vast contract aanbieden om het personeelsverloop te verminderen.

Dat staat in het MVO-jaarverslag 2016 dat het bedrijf heeft gepubliceerd. Collé heeft 13 vestigingen in Nederland (6) en Duitsland (7). In totaal werken er 380 mensen bij het bedrijf in de twee landen. Vrouwen zijn nog ondervertegenwoordigd binnen het bedrijf. Slechts 9% van de medewerkers (28) is vrouw.

Collé heeft vestigingen in Sittard, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Eemshaven, Groningen, Berlijn, Hamburg, Bremen, Osnabrück, Philippsburg, Leer en Ostwestfalen.