Commissaris Leo Urlings volgt – tijdelijk – Tilman Schreurs op als directeur OML

Per 1 juli is Tilman Schreurs weg als directeur bij de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg. Schreurs positie was omstreden sinds zijn veroordeling in het proces Van Rey voor het aannemen van twee snoepreisjes met projectontwikkelaar Piet van Pol.

De veroordeling zorgde voor tweespalt onder de vijf aandeelhoudende gemeenten. Roermond en Roerdalen wilden niet verder met Schreurs als directeur, Maasgouw, Leudal en Echt-Susteren bleven wel achter Schreurs staan.

Volgens voorzitter van de Raad van Commissarissen Leo Urlings was aansturen op een vertrek de enige mogelijkheid. “De commissarissen achtten dat in het belang van OML, Schreurs erkende zelf ook dat een onwerkbare situatie was ontstaan.”

Naar verluidt heeft Schreurs een afkoopsom van circa 300.000 euro meegekregen.

De aandeelhouders hebben Urlings verzocht tot 1 januari 2018 de rol van directeur op zich te nemen. Urlings: “Ik ga dat een aantal dagdelen per week doen. Als commissarissen zijn we goed op de hoogte van alle business-cases die lopen. Bovendien is OML een kleine organisatie. Ondertussen gaan we op zoek naar een nieuwe fulltime-directeur. Als die gevonden is, treed ik weer toe tot de Raad van Commissarissen.”

Urlings gaat binnenkort nieuwe businesscases opstellen. “We hebben afgelopen jaar flink grond verkocht. We hebben daarmee veel geld binnengekregen, waarmee we leningen gaan aflossen. Ondertussen pakken we nieuwe projecten op die ook financieel weer geborgd moeten worden. We gaan daarover onder meer met de provincie in gesprek.”