Compensatie werkgevers bij ontslag langdurig zieke werknemers

Vanaf 1 januari 2020 worden werkgevers gecompenseerd als ze langdurig zieke werknemers willen ontslaan. Met deze maatregel hoopt het nieuwe kabinet de problematiek rondom ‘slapende dienstverbanden’ aan te pakken.

Zieke of arbeidsongeschikte medewerkers met zo’n dienstverband krijgen geen loon betaald. Hiermee voorkomt de werkgever dat hij na de verplichte 104 weken doorbetalen bij ziekte een transitievergoeding moet betalen bij ontslag. Verricht de werknemer na 104 weken nog steeds geen arbeid, ontvangt hij of zij ook geen loon. Door de medewerker niet te ontslaan, voorkomt de werkgever een transitievergoeding. De Telegraaf meldt dat uit cijfers van verschillende rechtsbijstandverzekeraars blijkt dat duizenden werknemers die ziek of arbeidsongeschikt zijn te maken hebben met zo’n ‘slapend’ dienstverband waarin geen loon wordt doorbetaald.

Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft nu aangekondigd de werkgevers in deze situatie te compenseren vanaf 1 januari 2020. De maatregel geldt met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015. Bedrijven die vanaf die datum een transitievergoeding hebben betaald aan een werknemer, kunnen dan -als ze aan alle voorwaarden voldoen- ook aanspraak maken op de compensatie.