Na een lange onderhandelingsperiode zonder succes stapt de gemeente Meerssen in het conflict met camping De Boskant in Geulle naar de rechter. De gemeente wil met een civiele procedure een einde te maken aan de huidige erfpachtconstructie met de uitbaters van de camping, meldt De Limburger.

De gemeente geeft aan dat de uitbaters afspraken niet nakomen. Zo zou er onder meer een tijd lang geen toeristenbelasting zijn afgedragen en staan op het terrein enkele illegale bouwwerken. De uitbaters leggen de schuld voor de mislukte onderhandelingen bij de gemeente. Zij geven aan dat er geen sprake is van illegale bouwwerken en dat ze die bewering kunnen onderbouwen met bewijzen. Verder laten ze weten dat de gemeente tijdens onderhandelingen over een nieuwe, geactualiseerde erfpachtconstructie en later eventuele verkoop van de gronden, met irreële eisen kwam.

Inmiddels is de zaak geëscaleerd doordat de campinguitbaters hun verhaal op internet hebben gezet en de gemeente delen ervan als smaad en laster betiteld.