Meer en betere toegankelijkheid in hotellerie, hospitality en toerismebranche voor rolstoelgebruikers, assistentiehonden en voor mensen met een visuele handicap. Dat is de insteek van een congres dat op 15 november in het vergaderpaviljoen bij Chateau St. Gerlach in Valkenburg a/d Geul wordt gehouden.

Het 1e congres over toegankelijk toerisme of accessible tourism is georganiseerd door de Accessible Travel Foundation. Volgens de organisatie is nog veel werk te doen als het gaat om verbeteren van toegankelijkheid, niet alleen op het gebied van aanpassingen aan gebouwen, maar zeker ook als het gaat over communicatie, service verlenen, en bewustwording vergroten.

Het congres is in eerste instantie bedoeld voor iedereen die werkzaam is in management in de hotellerie, in hospitality en de toerisme branche in het algemeen. De voertaal tijdens het congres is deels Nederlands en deels Engels. Internationale sprekers zijn aanwezig uit Schotland, Roemenië en vanuit Amerika via een live verbinding.