Gisteravond is Conny Vluggen, Managing Director van Koma Koeltechnische Industrie uit Roermond, uitgeroepen tot Topvrouw Limburg 2018. Ze versloeg in de finale Marit Brugman (eigenaar Liever Sociaal/DylanHaegens) uit Venray en Peggy van Sebillen (Algemeen Directeur Zuiderlicht) uit Maastricht.

Vluggen is managing director bij een familiebedrijf dat sinds 1938 in de koeltechniek actief is. Koma KTI fabriceert koelinstallaties, die op maat voor de klant worden ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd.

Een onafhankelijke jury heeft bij het kiezen van de winnaar gelet op eigenschappen als visie, innovatie, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. Ook moest aan enkele financiële criteria voldaan worden. Over de winnende zakenvrouw zei de jury: “Conny is een oersterke vrouw en een enorme doorzetter. Zij gaat door waar een ander het zou opgeven. Tijdens het bedrijfsbezoek bleek dat Conny, naast dat ze over uitgebreide technische kennis beschikt, ook een enorme overtuigings- en wilskracht heeft. Ze is een topvrouw die weet wat ze wil. Ze kan snel een analyse maken van de situatie en weet er dan voor te zorgen dat een bedrijf gaat floreren. Koma KTI is een familiebedrijf dat dit jaar 80 jaar bestaat. Ze heeft het vertrouwen gewonnen van de aandeelhouders en het bedrijf door een transitie geloodst. Conny weet zich staande te houden in een markt waar een sterke concurrentie is. De jury vindt het bijzonder knap dat Conny het bedrijf in de 2,5 jaar dat ze er nu directrice is, van een verliesgevende onderneming heeft omgezet naar een winstgevende organisatie.”