De stemming onder consumenten is in maart 2018 een fractie verbeterd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op 24, tegen 23 in februari. Het oordeel over het economisch klimaat is iets positiever. De koopbereidheid verandert niet.
Met 24 ligt het consumentenvertrouwen in maart ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41). Het consumentenvertrouwen schommelt al ruim een jaar lang tussen 23 en 26.

Het oordeel over het economisch klimaat is in maart iets positiever. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen gaat van 43 in februari naar 45 in maart. Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden als over de afgelopen twaalf maanden verbeterde.

De koopbereidheid blijft gelijk in maart. Deze deelindicator komt net als in februari uit op 10. Consumenten oordelen in maart nagenoeg gelijk over hun financiële situatie en vinden de tijd even gunstig voor het doen van grote aankopen als in februari.