De stemming onder consumenten is in april 2018 een fractie verbeterd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op 25, tegen 24 in maart. Het oordeel over het economisch klimaat is iets positiever. Ook stijgt de koopbereidheid een fractie.

Met 25 ligt het consumentenvertrouwen in april ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41). Het consumentenvertrouwen schommelt al ruim een jaar lang tussen 23 en 26.

Het oordeel over het economisch klimaat is in april iets positiever. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen gaat van 45 in maart naar 47 in april. Het oordeel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden verbeterde. Het oordeel over de komende twaalf maanden bleef gelijk.

De koopbereidheid verbetert een fractie in april. Deze deelindicator komt in april uit op 11, tegen 10 in maart. Consumenten oordelen in april nagenoeg gelijk over hun financiële situatie en vinden de tijd iets gunstiger voor het doen van grote aankopen dan in maart.