Creon Swaghoven (Venray) General Secretary Europese samenwerkingsverband CEEC

Het Europese samenwerkingsverband voor bouwkostenadviseurs, CEEC (Comité Européen des Economistes de la Construction of European Committee of Construction Economists) heeft Creon Swaghoven van ASSAY Plan- & VastgoedEconomie uit Venray benoemd als General Secretary. Tijdens de halfjaarlijkse General Assembly, die eind mei gehouden werd in Lille, Frankrijk, werd Creon Swaghoven gekozen. Door de benoeming is hij tevens officieel vertegenwoordiger van CEEC internationaal en zal hij contacten onderhouden met organisaties als Pacific Association of Quantity Surveyors (PAQS).

Bij CEEC (www.ceecorg.eu) zijn diverse toonaangevende brancheorganisaties uit verschillende Europese landen aangesloten zoals NVBK uit Nederland, RICS uit Groot Brittannië, UNTEC uit Frankrijk, RAKI uit Finland en Consejo General de la Arquitectura Téchnica de España uit Spanje. Doel van CEEC is verschillende nationale instellingen op het gebied van bouweconomie en hun vertegenwoordigers aan elkaar te linken en nauwer samen te werken. Tevens staat CEEC in nauw contact met EU- organisaties en worden kennis gedeeld, onderwijs bevorderd en researchprojecten ondersteund. Belangrijkste internationale projecten waar CEEC bij betrokken is zijn onder meer de ICMS (International Construction Measurement Standard) en IPMS (International Property Measurement Standard, vergelijkbaar met de NEN2580 in Nederland). Daarnaast voert CEEC eigen projecten uit zoals de CEEC Code of Measurement en een vergelijking van competenties van de kostendeskundige in verschillende Europese landen. Op het gebied van onderwijs organiseert CEEC jaarlijks de CEEC Education Graduate Award (CEGA) een wedstrijd voor studenten bouwkostenmanagement/ bouwkosteneconomie aan Europese universiteiten.

Naast General Secretary voor CEEC is Creon Swaghoven namens NVBK ook lid van de International Construction Measurement Standard Coalition en is hij lid van de coöperatie Bouwprojecteconomie, een samenwerkingsverband van elf bouwkostenadviesbureaus verspreid over heel Nederland, waarin kennis en ervaring rond bouwkostenmanagement en milieulastenberekeningen worden gedeeld.