Cristianne Rijcken Zakenvrouw Limburg 2017

Cristianne Rijcken, Founder and CSO (Chief Scientific Officer) van Cristal Therapeutics uit Maastricht is gisteren in Roermond uitgeroepen tot Zakenvrouw van Limburg 2017. Ze versloeg medefinalisten Peggy Leurs (directeur Tuincentrum Leurs uit Venlo en Claudia Reiner (directeur Caris & Reiner uit Sittard).

Een onafhankelijke jury heeft bij het kiezen van de winnaar gelet op eigenschappen als visie, innovatie, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. Ook moest aan enkele financiële criteria voldaan worden. De winnares wordt gezien als een inspirerend voorbeeld voor anderen.

Uit het juryrapport:
Cristianne is actief in een wereld die voor velen redelijk onbekend is. Namelijk die van de geneeskunde en het wetenschappelijk onderzoek. De jury was dan ook zeer onder de indruk hoe Cristianne het lef en doorzettingsvermogen heeft gehad, om haar wetenschappelijke kennis aan te vullen met zakelijke aspecten en vanuit haar promotie haar bedrijf op te zetten. Haar bedrijfsmodel is niet alledaags, maar ze heeft de jury weten te overtuigen van de juistheid van haar keuzes.

Cristianne komt bij de jury over als intelligent, nuchter en een doorzetter. Het is bijzonder knap hoe Cristianne haar wetenschappelijk onderzoek heeft omgezet in een onderneming en zich in deze uitdagende, door mannen gedomineerde wereld staande weet te houden. Met haar continue scherpe en optimistische blik en grenzeloze doorzettingsvermogen heeft ze de fase bereikt waarin haar geneesmethode nu bij patiënten wordt getest. Cristianne is hiermee een voorbeeld voor de jonge wetenschappelijke zakenvrouw die vanuit haar kennis haar dromen durft na te streven.

V.l.n.r.: Peggy Leurs, Cristianne Rijcken en Claudia Reiner
Foto: Ted Boots