Crowdfunding zorgt voor realisatie 4 tot 8 modulaire woningen door C3 Living Panningen

De ambitie van C3 Living is om jaarlijks 200 tot 250 woonunits te plaatsen. De behaalde crowdfunding is een belangrijke eerste stap voor de financiering van 4 tot 8 woonunits. Deze units zijn bestemd voor rechtstreekse verhuur aan particuliere woonurgenten.

Rendiz
De C3 Living woningen zijn ontstaan uit de activiteiten van maatschappelijke onderneming Rendiz, ook gevestigd in de voormalige SIF hallen in Panningen. Rendiz start projecten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden, o.a. voor dak- en thuislozen. Het idee is begonnen met de vraag van een dakloze die vroeg of Rendiz hem aan een woning kon helpen. Het bouwsysteem van C3 Living is zo ontworpen dat mensen met beperkte technische kennis hun talenten kunnen ontwikkelen in de productie van de woonunits. In de voormalige SIF fabriek bouwen mensen nu aan de woningen in de vorm van dagbesteding of als werkervarings- of re-integratietraject.

In 2014 startte maatschappelijk ondernemer Rendiz het project “C3 Living”. Samen met gemeenten en woningcorporaties werd dit project ontwikkeld met als doel om zelfvoorzienend wonen voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te maken. De engineers van C3 Living werkten aan de ontwikkeling van een duurzame modulaire woning die volledig zelfvoorzienend moest zijn en zelfstandig minimaal evenveel energie op kan wekken als dat het huis(houden) zelf nodig heeft. Afgelopen februari heeft C3 Living haar intrek genomen in de voormalige SIF fabriek in Panningen. Enige tijd later was de bouw van de eerste modulaire woning voltooid. Voor de financiering van het bouwen van 4 soortgelijke woningen is een crowdfundingscampagne opgezet.

Met nog 34 dagen op de teller heeft C3 Living het doelbedrag met de crowdfundingsactie al bereikt. Maar ze gaan door met het werven van investeerders om de bouw van 6 of 8 woningen mogelijk te maken.