Cultus Agro Advies (Lottum) opent onderzoekslocatie bij Brightlands Campus Greenport Venlo

Cultus Agro Advies doet onderzoek in alle sectoren binnen de land- en tuinbouw. Daarnaast levert ze advies in de agri-business, met name in de boomkwekerij.

De nieuwe onderzoekslocatie van Cultus Agro Advies is een onderdeel van de Brightlands Campus Greenport Venlo. Op deze campus – één van de vier Limburgse Brightlands campussen – draait alles om gezonde voeding. Vernieuwers uit bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs werken hier samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, kweken en telen, alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen.

Cultus Agro Advies voert onderzoek uit onder de naam Cultus Crop Research. De glaslocatie is 1.700 m2 groot en zal daarnaast ook nog de mogelijkheid krijgen voor een containerveld buiten. Zo kunnen alle specifieke wensen op onderzoeksgebied ingevuld worden. Hiermee zal dit een belangrijke locatie worden voor onderzoek en een versterking van de campus.

De kennisrol die Limburg en specifiek de regio Noord-Limburg wereldwijd in de agro sector inneemt krijgt hiermee verder vorm. Hierbij staat de term Brightlands synoniem voor de innovatieregio waar onderzoekers en ondernemers samen uitdagingen aangaan. Met dit initiatief krijgt het voormalige Floriade terrein opnieuw een impuls.