Daily Fresh Food, Bie Bijen Dierenartsen, brouwerij De Fontein winnen Brilliant Business Awards

Onder grote belangstelling zijn maandagavond 22 januari de Brilliant Business Awards uitgereikt. De Diamant-Award ging naar Daily Fresh Food (Geleen), de Robijn is voor Bie Bijen Dierenartsen (Beek) en de Parel ging naar brouwerij De Fontein (Stein).

De Brilliant Business Awards is een initiatief van de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein om het bloeiende midden- en kleinbedrijf in de Westelijke Mijnstreek te eren en te waarderen. De Brilliant Business Awards werden voor het eerst uitgereikt. Per categorie waren er drie genomineerden, die door een deskundige jury werden bezocht.

De Diamant Award is voor de onderneming die economisch succesvol is met ideeën, ontwerpen, producten of een bedrijfsconcept en daarmee een visitekaartje is voor de regio. De winnaar in deze categorie was Daily Fresh Food, waar volgens de jury innovatie wordt toegepast in samenwerking met de universiteit en topsport. Het onderscheidend vermogen van het bedrijf is zo groot dat het voor toetreders tot de markt erg moeilijk zal zijn om in de buurt te komen.

De Robijn werd uitgereikt aan de onderneming die in korte tijd een belangrijke speler op de markt werd en potentieel heeft voor de toekomst. Bie Bijen dierenartsen, ging met deze prachtige award aan de haal, mede omdat de jury constateerde dat de opzet van de kliniek en de werkfilosofie voor de dierenartsenwereld zeer innovatief te noemen is.

De prijs in categorie Parel ging naar de meest klant- of servicegerichte onderneming in de horeca, detailhandel of dienstverlening. De winnaar in deze categorie was Brouwerij de Fontein. “Door telkens te redeneren hoe de beleving bij de klant bij het proeven van bier kan worden vergroot, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid naar een mooie horecagelegenheid”, staat in het juryrapport.

De eerste editie bleek direct een schot in de roos. De driehonderd zitplaatsen in het Center Court van de Brightlands Chemelot Campus waren allemaal bezet met grotendeels ondernemers uit de Westelijke Mijnstreek.


Op de voorgrond de winnaars van de Brilliant Business Awards (v.l.n.r. Bie Bijen Dierenartsen, Daily fresh food en Brouwerij de Fontein). Foto: Mitchell Giebels