de TWEE gezusters (Heerlen) staakt werkzaamheden vanwege economische redenen

Met de crowdfunding-actie hoopte het bedrijf 150.000 euro op te halen. Volgens Leers heeft De Twee Gezusters (beheerder van het voormalige Luciushof aan de Putgraaf en Mgr. Savelberghklooster aan de Gasthuisstraat in Heerlen) vandaag bezoekers, gebruikers, opdrachtgevers, leveranciers, partners en contractanten over het feit dat men vanwege economische redenen -per direct- de werkzaamheden staakt. Men wacht totdat een curator aangesteld is om als gesprekspartner te fungeren.

Na zo’n 2,5 jaar lijkt het aldus niet gelukt om een maatschappelijke onderneming te creëren onder de naam De Twee Gezusters. Het (b)lijkt niet gelukt om gemeentelijke partners te overtuigen van het maatschappelijk belang laat men weten. Doordat maatschappelijke inkomsten uitbleven (en er geen compensatie mogelijkheden waren) liep het initiatief een forse achterstand op waardoor men nu genoodzaakt is om alle werkzaamheden -per direct- te staken.

Hoe en of de activiteiten in de voormalige kloostergebouwen aan de rand van het stadscentrum, eigendom van sociale woningcorporatie Weller, worden voortgezet ligt klaarblijkelijk volledig in handen van de curator die binnenkort wordt aangesteld.

Lees HIER het verhaal over de crowdfunding-actie.