De presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal bij Sif Roermond stonden in het teken van een tegenvallend bedrijfsresultaat. De reden? Een defecte walsrol en haperende motoren van lasmachines. Hierdoor kwam de productie tijdelijk stil te liggen. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2017 daalde de productie van 66 naar 52 kiloton en het bedrijfsresultaat van 12,2 naar 10,1 miljoen euro.

Sif is producent van funderingspalen en zogeheten transitiestukken voor windmolens en boorplatforms op zee. Volgens financieel directeur Leon Verweij kwam alle pech tegelijk. “Daardoor valt het bedrijfsresultaat iets lager uit dan we hadden gehoopt.”

Eerder al waarschuwde het bedrijf dat een aantal projecten is vertraagd en dat daardoor de bezettingsgraad ook in het huidige tweede kwartaal wordt gedrukt. Sif heeft dit opgevangen door met minder flexpersoneel te werken.

Dankzij een grote order waarbij de buizenbouwer alle funderingspalen voor de offshore-windparken Borssele III en IV voor de Zeeuwse kust gaat leveren, ziet de toekomst er in ieder geval weer beter uit.

Het volledige artikel is te lezen in De Limburger van vandaag.