Den Boer Linnen en Lingerie (Gennep) mag zich ‘Hofleverancier’ noemen

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan de firma Den Boer Linnen en Lingerie bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van deze onderneming.

Gouverneur Theo Bovens overhandige de oorkonde die bij het predicaat Hofleverancier hoort aan de directie.

Frans den Boer was in 1917 de grondlegger van deze onderneming. In dat jaar begon hij een winkel in ‘manufacturen, heeren-, jongeheeren- en kinderkleding’. De winkel komt snel tot bloei. Sinds 2010 staat Liesbeth den Boer als vierde generatie aan het roer van de onderneming. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van lingerie, badmode, nachtkleding, keukenlinnen en beddengoed.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Binnen de gemeente Gennep mag naast de firma Den Boer Linnen en Lingerie, Slagerij Aarnoutse de titel ‘Hofleverancier’ voeren.