Deni Houten Speeltoestellen maakt van buiten spelen creatief bedrijf

2015-09-24 11.30.35

Wie bent u? En hoe heet uw bedrijf? Waar zit het?

Mijn naam is May Theelen-Roeffen en ik ben mede eigenaresse van Deni Houten Speeltoestellen. Wij zijn gevestigd op Industrieterrein Noorderpoort, Veegtesstraat 2 te Venlo.

Waar bent u geboren en getogen en zat het ‘ondernemer worden’ er al ‘vroeg’ in?

Ik ben geboren en getogen in Venlo (ein echt Venloosch meadje!). Als kind zijnde speelde ik het liefst winkeltje. Daar kon ik mij helemaal in uitleven. Dus misschien was toen al mijn lot bepaald, dat het ondernemen al op jonge leeftijd  in mijn bloed zat.

Hoe bent u ondernemer geworden? Vanuit het gezin? Opleiding? Of anders?

Ik heb 14 jaar bij een makelaarskantoor gewerkt. De makelaar belde mij, dat hij iets leuks voor mij had, een bedrijfsovername. Hij zag grote voordelen voor mijn man en mij om dit bedrijf over te nemen. Mijn man had inmiddels een klussenbedrijf en mijn ervaringen op het gebied van administratie en creatief denken, zag hij als een ideale combinatie om dit bedrijf te gaan runnen. Toen wij het bedrijf zagen, hoefden wij er niet lang over na te denken, dit was ons ding. In januari 2007 werden wij de trotste eigenaren.

Uw zaak: Beschrijf de zaak, branche, type bedrijf, hoeveel arbeidsplaatsen en eventueel omzet- en winstbedrag.

Deni Houten Speeltoestellen is een bedrijf dat o.a. speeltoestellen ontwerpt, vervaardigt en plaatst voor de particuliere en openbare markt. Maar ook voor picknicktafels en tuin gerelateerde houten artikelen, zoals overkappingen worden vervaardigd in onze werkplaats. Deni Speeltoestellen is een echt familiebedrijf. Wij worden goed ondersteund met helpende handen door onze zoon en dochter en inmiddels ook door onze schoonzoon. Verder zijn wij een erkend leerbedrijf van Hout en Meubel en begeleiden wij stagiaires van o.a. De Gilde Opleidingen.

Om meer kennis en te professionaliseren op ons vakgebied heb ik de opleiding Inspecteur Veiligheid van Speelgelegenheden gevolgd en afgesloten met een diploma. In 2008 heb ik samen met de vorige eigenaar dhr. Ben Bisseling een Inspectiebedrijf opgericht ‘Speeltoestellen Inspectie Venlo’.

Veel bedrijven willen groeien. U ook? En hoe?

Ook wij willen groeien. Daarom heb ik gezocht naar een artikel dat aansluit bij ons assortiment. In Australië heb ik kennis gemaakt met een voor Nederland nieuw artikel. Het zijn elektrische barbecues bestemd voor de openbare ruimte. Potentiële klanten zullen zijn campings, pretparken, grote parkeerterreinen en gemeenten. Het concept bestaat uit de barbecue eventueel voorzien van een overkapping en picknicktafels. En  op een plek waar gezinnen een langere tijd verblijven, kan het aangevuld worden met speeltoestellen.

Hoe wilt u die groei realiseren?

Ik heb contact opgenomen met het Australisch bedrijf en heb inmiddels het dealerschap gekregen voor de Benelux en Nord Rhein Westfalen. Natuurlijk zou ik graag willen dat de eerste realisaties plaatsvinden in onze eigen regio / provincie Limburg. Maar wij willen ons gaan richten op de gehele Benelux en Nord Rhein Westfalen. In de Duitse grensregio en in België zitten wij nu ook al met onze speeltoestellen.

Wat is uw grootste zakelijk succes tot dusver?

Het grootste zakelijke succes beperkt zich niet tot een project. Wij hebben al verschillende grote projecten gerealiseerd voor o.a. Gemeenten, scholen waar de buitenruimte opnieuw werd ingericht en een sport accommodatie, waar wij een groot fitness /BMX parcours hebben gerealiseerd. Het is geweldig om mee te mogen denken, ontwerpen te maken, offertes en dan ook nog de opdracht mogen uitvoeren. Daarvoor doen wij het!

En wat is uw grootste tegenvaller tot dusver?

De grootste tegenvaller is de economische crises. Vooral de particuliere markt hebben wij jaren op moeten inleveren. Dit was moeilijk, omdat wij na 2 jaar het bedrijf te hebben overgenomen, hiermee geconfronteerd werden. Je bent nog bezig met het leerproces en moet meteen creatief gaan denken, hoe wij deze crises het hoofd konden bieden. Dit is niet altijd gemakkelijk geweest, maar wij hopen hier nog sterker, professioneler en creatiever uit te komen. En er schijnt weer licht na deze donkere periode.

Limburg ligt tussen België en Duitsland in. Probeert u ook daar handel te doen? Zo ja, hoe, en zo nee waarom niet?

Limburg is inderdaad centraal gelegen. Hier maken wij zeker gebruik van. Onze klantenbestand bestaat voor ca. 60% uit Duitse klanten. Maar de laatste jaren zitten wij ook geregeld in België. Dus volop kansen voor ons buiten de grenzen.

Hoe komt u bij elektrische barbeques uit Australië?

Ik heb gebruik heb gemaakt van deze picknickplaatsen tijdens mijn bezoek aan mijn zus die daar al geruime tijd woont. De gezelligheid, andere mensen ontmoeten en in gesprek komen tijdens het eten, het buitenleven en het bereiden van eten op een hygiënische, veilige manier, sprak mij meteen aan. Het barbecueën is een hype geworden in Nederland. De weermannen praten over de barbecue-temperaturen. Er zijn tal van eetprogramma’s voor het bereiden van gezond en verantwoorde producten. Eten en gezelligheid zijn helemaal in.

Vul deze zin aan: Zaken doen is interessant, echter ik wil ook tijd hebben voor ….

Zaken doen is interessant, echter wil ik ook tijd hebben voor mijn wandelingen iedere dag met de hond, samen zijn met ons gezin en gezellige kleine uitstapjes maken. Even een andere omgeving, zodat je daarna weer volop er tegen aan kunt.

www.deni-speeltoestellen.nl