Directeur Maurice Jongen van Medisana Benelux, groothandel in elektronische gezondheidsproducten en al jaren lang sponsor van Roda JC, is boos over de degradatie van de club. Op LinkedIn haalt hij fors uit naar naar de leiding, trainersstaf en spelers.

Hij verwijt de leiding onder meer ‘wanbeleid en vriendjespolitiek’ waardoor Roda zich nu aan de rand van de afgrond bevindt. Hij wijst op de apathische houding van de trainer, blunders van de keeper en noemt de spelers ‘lamzakken’. Verder schrijft hij over ‘een eigenaar die een club koopt en er vervolgens niets meer mee doet’.

Jongen was begin mei nog een stuk positiever over ‘zijn club’. Toen schreef hij op LinkedIn: “Tsja, ik heb me toen ook misschien wel een beetje te negatief uitgelaten over het beleid bij Roda JC en de keuzes die gemaakt werden. Maar ja, dat is emotie en voetbal is nou eenmaal emotie. Achteraf gezien zat ik mis en is het goed dat men de rust heeft bewaard.”

De reactie op LinkedIn van gisteren is volgens Jongen een samenvatting van een uitgebreider verhaal dat hij wellicht in een later stadium wil publiceren. Op het bericht ‘Ik ben er klaar mee…’ krijgt hij overigens veel bijval.

Ik ben er klaar mee ……

“Ik ben boos, heel boos”, was de titel die ik tijdens mijn slapeloze nacht schreef. Over hoe jaren wanbeleid en vriendjespolitiek mijn club aan de rand van de afgrond brachten, over een trainer die als een zoutzak in de dug-out zit tijdens een play-off wedstrijd (als de trainer al als een zoutzak daar zit, kun je dan verwachten dat die spelers gaan rennen !!!), over een keeper die blunder na blunder maakt en vrolijk mag blijven staan, over een wedstrijd op leven en dood waar nog niet eens een kaart valt, over elf lamzakken op het veld, over een eigenaar die een club koopt en er vervolgens niets meer mee doet. Is volgens mij hetzelfde als een auto kopen, hem niet onderhouden en dan verbaasd staan kijken als hij het niet meer doet….

Maar eerlijk gezegd ben ik er helemaal klaar mee…..misschien ga ik het stuk nog wel eens publiceren, maar voor nu wil ik mij verstoppen onder een hele grote steen en er verlopig niet meer onder vandaan komen.

Pijn, verdriet, machteloosheid, boosheid, teleurstelling, ongeloof zijn een aantal termen die weergeven hoe ik mij voel. Dan kun je beter onder die steen gaan zitten…..