Directie VDL Groep verjongt, oudgedienden zwaaien af

Industrieel familiebedrijf VDL Groep te Eindhoven is volop in ontwikkeling. Mede in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van een aantal directieleden, zullen in de loop van 2016 en 2017 enkele wijzigingen in het directieteam plaatsvinden. Zoals eerder gepubliceerd zal huidig president-directeur Wim van der Leegte (68) na 50 jaar aan het roer te hebben gestaan, per 1 november a.s. worden opgevolgd door zijn zoon Willem van der Leegte. Wim zal dan toetreden tot de Raad van Commissarissen van VDL Groep. Ook financieel directeur Jan Karssen (65) en adjunct-directeur Wim van Bakel (65) zullen beiden, na respectievelijk 18 en 36 jaar werkzaam te zijn geweest bij VDL Groep, met pensioen gaan. Joost Govaarts (59), adjunct-directeur VDL Groep en algemeen directeur VDL Nedcar, zal per 1 januari 2017 eveneens terugtreden uit het directieteam.

.
Jan Karssen
Jan Karssen (65), huidig financieel directeur VDL Groep, zal in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, in de loop van 2017 terugtreden als lid van de hoofddirectie van VDL Groep en directeur VDL Nederland. Jan is sinds 1999 werkzaam bij VDL Groep. Hij is begonnen als adjunct-directeur VDL Nederland en werd later directeur VDL Nederland. In 2001 trad hij toe tot de adjunct-directie van VDL Groep en in 2013 werd hij lid van de hoofddirectie. Jan is verantwoordelijk voor financiën, ICT, sociale zaken, milieu & veiligheid, verzekeringen en communicatie. Jan zal als adviseur aan VDL Groep verbonden blijven.

.
Paul van Vroonhoven
Paul van Vroonhoven (51), voormalig voorzitter van Govers Accountants/Adviseurs, zal per 1 januari 2017 toetreden tot de hoofddirectie van VDL Groep en in de loop van het tweede kwartaal van 2017 Jan Karssen opvolgen als financieel directeur van de groep. De formele procedure hiervoor is inmiddels opgestart. Paul is sinds 1990 werkzaam bij Govers. In 2002 werd hij partner en in 2005 vennoot van dit kantoor. Aangezien Paul vele jaren de externe accountant van VDL Groep was, is hij zeer bekend met de structuur en de financiën van het bedrijf. In verband met de herziene regelgeving van accountants was hij reeds in 2015 teruggetreden als externe accountant van VDL Groep. Het toetreden tot de hoofddirectie van VDL Groep heeft geleid tot het terugtreden uit de maatschap van Govers per 31 december 2015.

.
Wim van Bakel

Na een dienstverband van 36 jaar zal Wim van Bakel (65), adjunct-directeur VDL Groep, in juli de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en per 1 augustus terugtreden uit het directieteam. Wim is in 1980 begonnen bij VDL TIM Hapert als verkoper en werkte daarna als hoofd werkvoorbereiding. In 1984 werd hij directeur van VDL TIM Hapert om vervolgens in 2001 de stap te maken naar het hoofdkantoor in Eindhoven als adjunct-directeur VDL Groep. In deze functie heeft hij de supervisie over een aantal VDL-bedrijven. Zijn taken zullen worden verdeeld over de andere adjunct-directeuren. Ook Wim zal als adviseur aan VDL Groep verbonden blijven.

.

Joost Govaarts

Na een dienstverband van 33 jaar zal Joost Govaarts (59) per 1 januari 2017 terugtreden als adjunct-directeur VDL Groep en tevens als algemeen directeur van VDL Nedcar. Nu een mooi toekomstperspectief voor VDL Nedcar is bereikt, heeft Joost aangegeven het stokje graag te willen overdragen. Het voornemen is om Carel Bouckaert (57), huidig technisch directeur, te benoemen als algemeen directeur VDL Nedcar. De formele procedure hiervoor is inmiddels opgestart. Joost is sinds 1984 werkzaam bij VDL Nedcar. Hij is destijds begonnen op de audit afdeling als teamleider en assistent manager. Vervolgens werd hij controller, manager controlling en financieel directeur. Sinds 2005 is hij directeur van VDL Nedcar. Na de overname in 2012 door VDL Groep werd Joost, naast algemeen directeur VDL Nedcar, vanaf januari 2013 tevens adjunct-directeur VDL Groep.

.

Directieteam
De toekomstige hoofddirectie van VDL Groep zal bestaan uit zeven personen: Willem van der Leegte als voorzitter, Jennifer van der Leegte, Pieter van der Leegte, Wim Maathuis, Jan Mooren, Theo Toussaint en Paul van Vroonhoven.
VDL Groep VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 87 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen, met meer dan 11.000 medewerkers en een omzet van 2,7 miljard euro. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. In de toeleveringsbranche is VDL toonaangevend in metaalbewerking, mechatronische systemen en modulebouw, kunststofverwerking en oppervlaktebehandeling. Onder de divisie autoassemblage valt het produceren van personenauto’s voor derden. De busdivisie bestaat uit chassis & chassis modules, touringcars, openbaarvervoerbussen, mini- & midibussen, speciale voertuigen en gebruikte bussen. De divisie eindproducten is veelomvattend: veersystemen voor de automotive industrie, warmte-, koel- en luchttechnische installaties, productieautomatiseringssystemen, installaties voor de olie-, gas- en petrochemische industrie, systemen voor de agrarische sector, zonnebanken, dakkoffers, containerhandlingsystemen, afvalinzamelingsystemen, sigaren- en verpakkingsmachines, componenten voor bulkhandling en afzuiginstallaties en systemen voor explosie- en brandbeveiliging.