• De eeuwenoude Frie­desse Molen in Neer herbergt een gloednieuw horecabedrijf onder die naam. In de voorma­lige molenaarswoning kookt chef-kok en eigenaar Antoi­ne Teeuwen.  De nieuwe eigenaar werkte in het verleden onder andere bij Ria Joosten Catering, Maison van den Boer en De Neerhof.
  • Restaurant Den Druppel in Schimmert heeft haar naam veranderd in Le Cremant. Alex Neven: “We hebben deze zaak overgenomen, maar de negatieve recensies uit het verleden krijg je moeilijk van het internet. Boven­dien gaat het druppelstandbeeld op de rotonde tegen­over ons waarschijnlijk weg. Reden om de naam van het restaurant te wijzigen.”
  • De 21-jarige Iris Custers uit Eijsden is de nieuwe chef-kok van Daelhem­mergroeve in Valkenburg. Ze volgde de hore­caopleiding in Heerlen en werkte eerder bij Rantree in Maastricht en Da Vinci Maasbracht.
  • Chef-kok Lex van Toledo neemt per 1 juli Restaurant Contrast in het Belgische  Lanaken over. Hij was er al 13 jaar chef, na de keuken te hebben geleid van onder ande­re Hotel Derlon in Maastricht, Grand hotel de l’Empereur in Maastricht en Hotel Van Eyck in Maaseik. Lex weet zich in de keuken vergezeld van zoon Carlo. Levenspartner Miranda en dochter Michelle ont­vangen de gasten.
  • Rosi Marks – Diaz Perez werd geboren in Andalusië, maar groeide op in Reuver. Ze werkte er als natuurge­nees­kundige, maar tuinierde ook in De Historische Groen­tenhof. Al deze bagage stopte ze vervolgens in haar eigen horecazaak: Het Oude Huys. Rosi: “Mensen kennen dit prachtige hoekpand als ‘het huis van Vossen’. Het was oorspronkelijk een schoenen­zaak, waar ook schrijfwaren werden verkocht. Daarna is hier van alles gebeurd, ik heb er horeca in geves­tigd.”
  • Jolie Hanssen (21) kent de Geleense horeca door en door. Haar ouders, Ferd en Angelica, runnen het popu­laire café De Kroon op een andere hoek van de Raad­huisstraat en daarvoor het Reüniegebouw in dezelfde plaats. Jolie nam een bestaande horecazaak over en gaf er haar eigen naam en invul­ling aan. “De locatie sprak me aan: di­rect tegenover het gemeentehuis met een groot ter­ras. Dit plein is voor­bestemd om het nieuwe horecahart van Geleen te wor­den. De zaak draagt haar naam: Jolie’s.
  • Max Lu kwam in 2014 vanuit Eindhoven naar Limburg om in Geleen “Sushi & Grill Geleen” te openen. Met suc­ces. Inmiddels voegde hij er Sushi Vandaag in Heerlen aan toe en onlangs Sushi Vandaag in Maastricht. “Ons ver­moeden dat hier veel sushiliefhebbers wonen is uitgekomen.
  • Jarenlang was de in Maas­tric­ht geboren Alexander Bat­ta, een 19de-eeuwse muzikant, een ster op de grote en kleine podia van de wereld. Het leverde hem roem en een grote collectie opwindende gerechten en dranken op. Hij bracht de allerbeste Sangiovese en de fijnste pasta mee uit Italië en de mooiste bubbels uit de Penedès senor. In Wyck is een nieuwe zaak naar Alex genoemd. Gast­heer Mickel Sinay werkte vele jaren bij Café Sjiek en collega Kevin Donners was hét gezicht van de Amstel Gold Race Experien­ce in Valkenburg, net als Alex een onderneming van Alain Closset.
  • Eric en Jill Gulpen hebben Café-zaal Berg­zicht in Vijlen overgenomen. Deze horecazaak is in veel opzichten hét centrum van het bergdorpje. Toneel­ver­eniging Ville, de carnavalsclub, de duivensportver­eni­ging, de harmonie en de voetbalvereniging zijn thuis in het café en de zaal. Erik en Jill zijn zelf Vijle­naren en vinden het van groot belang voor het dorp dat Bergzicht wordt voort­gezet.
  • Ingrid Sanders, geboren in Herkenbosch heeft een zaak geopend in Eygelshoven. “Ik heb ruim twee jaar gezocht naar een geschikt pand toen deze zaak ter overname werd aangeboden. Een mooie plek, pal aan de Markt in Eygelshoven. Ze heette vroe­ger D’r Toeëre, kreeg daar­na een andere naam, maar ik heb deze weer terugge­bracht.”
  • Maastricht heeft weer een Stadsbrouwerij. In december 2002 sloot stadsbrouwerij De Ridder aan de Maas in Maastricht. Niet voorgoed, zo blijkt nu. Ruim een jaar is er gebouwd aan een nieuwe brouwerij op deze loca­tie: Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer. Maltezer was één van de speciaalbieren van De Ridder en dat is het eerste bier dat er nu wordt gebrouwen. Directeur Tom de Lepper: “We brouwen naar het ori­gine­le recept van Wim van Wijk , de laatste brouwmeester van De Ridder. De hui­dige brouwer, Sander van der Scheer, heeft nu samen met Wim in de ketel geroerd.” Het Maltezer bier wordt voorlopig alleen in 20-liter­fus­ten afgevuld voor de horeca.