Drie van de 25 ingezonden snacks zijn uitgekozen voor de halve finale van een snackwedstrijd in Venlo. Het gaat om de Kabanie, Cornet-kroket of Duvel Kös, zo meldt omroep Venlo. Het betreft achtereenvolgens een vegetarische wrap, een kroket op basis van goulashsoep en een snack op basis van ‘Duuvelkes vleis’. Stuk voor stuk zijn het creatieve bedenksels van een rijke keur aan deelnemers.

De oproep van chef-kok Philippe Mattioni, Venloverwelkomt en het SPIJS! Foodfestival voor het bedenken van de nieuwe Venlo Snack blijkt dus niet voor niets te zijn geweest op onder andere de website van Venloverwelkomt. De drie finalisten mogen hun snack op zaterdag 2 juni tijdens het SPIJS! Foodfestival presenteren aan de vakjury. Deze bestaat uit chef-kok Philippe Mattioni, Hay Thissen van Hela Thissen, Wout van Eeuwijk van Pure Ingredients, Vain Lebis van restaurant Vain’s, Toine Schreinemachers van Natuurslagerij Schreinemachers en Nicky Verhaagh van Venlo Partners.

De winnaar van de drie mag zijn of haar snack tijdens het SPIJS! Foodfestival op zondag 3 juni tonen en reclame maken voor de bijzondere hartigheid. Er wordt gezocht naar een winkel of eetgelegenheid waar de winnende Venlose snack te verkrijgen zal zijn.