Drs. Paul Hustinx Limburger van Verdienste, voormalig CEO Tefaf

Gouverneur drs. Theo Bovens overhandigt maandag 7 maart 2016 de provinciale onderscheiding ‘Limburger van Verdienste’ aan de heer drs. Paul Hustinx, voormalig CEO van The European Fine Art Fair (TEFAF).

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten deze onderscheiding aan de heer Hustinx toe te kennen uit waardering voor zijn langdurige en belangrijke verdiensten voor TEFAF en de betekenis daarvan voor de provincie Limburg.

De heer Hustinx kwam in 1987 in dienst van het MECC als organisator van Antiquairs International & Pictura Fine Art Fair, de voorganger van TEFAF. In 1998 werd hij benoemd tot directeur van de TEFAF-organisatie. Hij heeft een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van dit evenement tot internationale wereldfaam.

Bovendien zette de heer Hustinx zich in voor het behoud van TEFAF in Maastricht. TEFAF is voor Maastricht en de provincie Limburg niet alleen van groot belang op het gebied van kunst en cultuur. Voor stad en provincie is TEFAF één van de belangrijkste economische en toeristische activiteiten van het jaar en zet hiermee Limburg internationaal op de kaart. TEFAF is als het ware jaarlijks gedurende tien dagen een ‘museum’ dat door ca. 75.000 kunstliefhebbers uit de hele wereld bezocht wordt. Het evenement wordt mondiaal gezien als de belangrijkste handelsplaats voor kunst.

De heer Hustinx nam enkele jaren geleden het initiatief tot het instellen van de TEFAF-leerstoel voor kankeronderzoek aan de Universiteit Maastricht.