DSM koopt BioCare Copenhagen, bedrijf in voedingsingrediënt probiotica

Hieronder het persbericht

DSM verwerft BioCare Copenhagen om de darmgezondheid ingrediënten portefeuille met probiotica uit te breiden

Koninklijke DSM, een wereldwijd wetenschappelijk bedrijf dat actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, kondigt aan dat het BioCare Copenhagen A / S heeft overgenomen, gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Met de overname breidt DSM zijn aanbod in darmgezondheidsingrediënten uit met probiotica, een aantrekkelijk marktsegment voor voedingsingrediënten dat naar schatting met 7% per jaar groeit. Financiële details worden op dit moment niet bekendgemaakt.

BioCare Copenhagen is een in particulier bezit opgericht bedrijf dat in 2012 is opgericht en zich richt op probiotica en gespecialiseerd is in microbiële actieve stoffen met bewezen gezondheidsvoordelen, gericht op gastro-intestinale stoornissen, metabole stoornissen, infecties en immuniteit. Het bedrijf biedt hoogwaardige probiotische supplementen voor witte etiketten en complete productconcepten met een sterke aantrekkingskracht voor de consument. BioCare Copenhagen heeft multi-market distributieovereenkomsten met een aantal toonaangevende voedingssupplementen en farmaceutische bedrijven en heeft producten geïntroduceerd in meer dan 40 landen over de hele wereld.

DSM heeft al een sterke positie in darmgezondheidsoplossingen met zijn Culturelle®-productassortiment, wereldwijd het best verkochte probiotische voedingssupplement voor voedingssupplementen, evenals met zijn ingrediëntenmerken Oatwell® en Tolerase®. Het bedrijf ziet verder groeipotentieel in darmgezondheidsingrediënten dan de vastgestelde indicaties voor spijsvertering en immuunsysteem. Velden die in toenemende mate worden erkend als getroffen door het darmmicrobioom zijn de darm-hersenas, metabolische gezondheid en gezondheid van het hart. De ambitie van DSM om het darmmicrobioom en zijn portfolio van voedingsingrediënten aan te pakken, is zeer synergetisch met de aanpak en producten van BioCare Copenhagen, en de combinatie is goed afgestemd op de bestaande en opkomende gezondheidsgebieden in de darm.

 

DSM – Bright Science. Brighter Living. ™
Koninklijke DSM is een wereldwijd, op wetenschap gebaseerd bedrijf dat actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door zijn unieke competenties op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences met elkaar te verbinden, stimuleert DSM economische welvaart, ecologische vooruitgang en sociale vooruitgang om tegelijkertijd duurzame waarde te creëren voor alle stakeholders. DSM levert innovatieve oplossingen die de prestaties op wereldmarkten voeden, beschermen en verbeteren, zoals voedsel en voedingssupplementen, persoonlijke verzorging, diervoeders, medische hulpmiddelen, auto’s, verven, elektrische en elektronische apparaten, levensbescherming, alternatieve energie en biobased materialen. DSM en de aan haar gelieerde ondernemingen leveren een jaarlijkse netto-omzet van ongeveer € 10 miljard met ongeveer 25.000 werknemers. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.dsm.com.

BioCare Copenhagen
BioCare Copenhagen is een Deens biowetenschappenbedrijf dat is gespecialiseerd in microbiële actieve stoffen gericht op gastro-intestinale stoornissen, metabolisme, infecties en immuniteit. De activiteiten van het bedrijf zijn gebaseerd op onderzoek in de Deense ziekenhuizen. BioCare Copenhagen is opgericht als een joint venture tussen Borean Innovation, het Deense ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie en het managementteam Søren B. Thomsen (CEO) en Jesper Gantzel (COO).