DSM-Niaga uit Geleen is genomineerd als kanshebber op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. In totaal maken 12 landelijke bedrijven kans op deze prijs.

Duurzaamheid en innovatie staan bij DSM-Niaga hoog aangeschreven. Het bedrijf, dat gevestigd is op het Chemelot-terrein, maakt tapijt uit recyclebaar polyester. Bij de productie wordt 90 procent minder energie gebruikt dan bij traditionele methodes en de tapijten van DSM-Niaga bevatten tal van voordelen ten opzichte van andere tapijten.

De Koning Willem I Plaquette is een initiatief van de Koning Willem I Stichting om bekendheid te geven aan positieve, duurzame ontwikkelingen in de Nederlandse economie en wordt op 28 mei 2018 uitgereikt.

De genomineerden:
Mud Jeans International – Almere (Flevoland)
Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. – Bolsward (Friesland)
Omrin – Leeuwarden (Friesland)
Koffiebranderij G. Peeze B.V. – Arnhem (Gelderland)
DSM-Niaga – Geleen (Limburg)
De Verspillingsfabriek – Veghel (Noord-Brabant)
EcoChain Technologies B.V. – Amsterdam (Noord-Holland)
Koninklijke Auping B.V. – Deventer (Overijssel)
Hoeksche Hoeve B.V. – ’s-Gravendeel (Zuid-Holland)
Eosta – Waddinxveen (Zuid-Holland)
Ter Laak Orchids – Wateringen (Zuid-Holland)
ORTEC – Zoetermeer (Zuid-Holland)

De genomineerden ontvingen tevens een exclusieve uitnodiging om als Nederlandse afgevaardigden mee te dingen met de tiende editie van de prestigieuze European Business Awards for the Environment. Deze internationale prijs, die in oktober 2018 wordt uitgereikt door de Europese Unie, is bedoeld om ondernemingen te belonen die goed ondernemerschap combineren met eerbied voor het klimaat.