Dynasure (DynaGroup) uit Sittard bezorgt eerste paspoort aan huis

Dynasure, onderdeel van het Limburgse bedrijf DynaGroup,  is verantwoordelijk voor de bezorging van paspoorten en ID-kaarten voor gemeenten in Nederland en België. Afgelopen week is Dynasure begonnen met de bezorging van reisdocumenten in de gemeente Heerlen. Het eerste document aan huis werd uitgereikt door wethouder Martin de Beer.

Tot voor kort moest iedereen twee keer naar de balie komen; één keer voor de aanvraag en één keer om het reisdocument op te halen. Omdat de rijksoverheid het belangrijk vindt dat iedereen zaken rondom het reisdocument makkelijk kan regelen, is het vanaf nu mogelijk je paspoort of ID-kaart te laten bezorgen. Nu hoeven bewoners -als ze dat willen- alleen nog voor de aanvraag persoonlijk naar de balie te komen en bezorgt Dynasure, onderdeel van DynaGroup het document waar en wanneer het de burger uitkomt.

Het bezorgen van een paspoort of ID-kaart kost in Gemeente Heerlen € 5,20. Dynasure bezorgt van maandag t/m zaterdag op een door de aanvrager gekozen dagdeel (tussen 8.00 en 22.00 uur) en locatie. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om het document af te halen.