Burgemeester Schmalschläger van de gemeente Nuth reikte woensdagavond twee prijzen uit. De Innovatieprijs Beekdaelen aan Dynasure en de motivatieprijs Beekdaelen aan EMG/De Schinvelderhoeve.

Dynasure is bezorger van vertrouwelijke documenten. Volgens de jury zoekt het bedrijf naar duurzame vervoersoplossingen en milieuvriendelijke verpakkingen. De situatie van de markt dwingt het bedrijf te innoveren in fysieke processen en procesonderdelen maar ook in diensten die ‘drempels’ wegnemen.

Volgens de jury kreeg horeca- en hotelexploitant EMG/De Schinvelderhoeve de motivatieprijs toegewezen omdat het als redelijk nieuwe speler op het gebied van evenementenorganisatie bewust de samenwerking zocht met lokale en regionale ondernemers.

Burgemeester Schmalschläger sprak in haar toespraak over het belang van ondernemerschap en innovatie:“In onze nieuwe gemeente vinden we ondernemers die écht iets bijdragen aan onze omgeving. Aan de economie, de werkgelegenheid en leefbaarheid. Met innovatie houden we de economie draaiende, bevorderen we de werkgelegenheid en blijven kernen leefbaar. Dat zijn belangrijke pijlers waarin het bedrijfsleven en de gemeente elkaar hebben gevonden.”

Beekdaelen is een nieuw te vormen gemeente in de Nederlandse provincie Limburg die vanaf 1 januari 2019 ontstaat door een fusie tussen de huidige gemeenten Nuth, Schinnen en Onderbanken.