e-Fulfilment Hub gelanceerd in Midden-Limburg

Feestelijke lancering
De bijeenkomst vond plaats bij het Centrum voor Logistiek Vakmanschap in Weert. De e-Fulfilment Hub werd officieel gelanceerd door Roy Lenders, lector Supply Chain bij Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek. Hij wees vooral op pan-Europese e-fulfilment als enorme groeimarkt en daarmee op de kansen voor webshops en Midden-Limburg. Andere sprekers, zoals Sophie van Rooij van ShoppingTomorrow en Jos Heijmans, burgemeester van gemeente Weert en voorzitter van Keyport2020, onderschreven dit met belangrijke regionale en internationale trends op het gebied van economie en digitalisering.

Midden-Limburg veel geschikter voor pan-Europese verzendingen
De e-Fulfilment Hub gaat zich richten op het positioneren van Midden-Limburg als interessante regio om (pan-Europese) e-fulfilment activiteiten te beleggen. Midden-Limburg ligt strategisch uitstekend; dicht bij Duitsland en Belgiƫ als doorvoerlanden naar veel Europese landen. De regio heeft een uitstekende infrastructuur en sorteercentra van alle grote vervoerders liggen binnen een uur rijden. Hier liggen de cut-off tijden voor pan-Europese verzendingen van webshops die hun e-fulfilment beleggen in Midden-Limburg in vergelijking met bijvoorbeeld West-Brabant of Amsterdam veel later op de dag. Hiermee kunnen webshops een duidelijk concurrentievoordeel bereiken.

e-Fulfilment Hub: pan-Europees, snel en innovatief
De e-Fulfilment Hub gaat zich richten op het vermarkten van de regio en richt zich daarbij op webshops tot 1.000 zendingen per dag. Daarmee is het initiatief aanvullend op de activiteiten die reeds belegd zijn in Venlo en omgeving, alwaar vooral grootschalige e-fulfilment plaatsvindt. De initiatiefnemers, bestaande uit Dimass Group, HC Distributie, Wetron, Exitable, Wuunder, Moonen Packaging, vidaXL, BlueHub, Fontys Hogeschool, Gilde Opleidingen en Keyport2020, gaan maandelijks kennissessies organiseren, gezamenlijk beurzen bezoeken en online webshop-eigenaren benaderen om hen bewust te maken van de mogelijkheden en groeipotentieel van pan-Europese e-fulfilment. Daarbij verwachten zij gezamenlijk innovaties te ontwikkelen waarmee zij zich verder kunnen onderscheiden.

Meer informatie over de e-Fulfilment Hub is te vinden op www.e-fulfilmenthub.nl.