Eerste Limburgse vluchtelingen met verblijfsvergunning behalen MBO Entree-diploma Groenvoorziening

Zes trotse diplomabezitters werden afgelopen week gefeliciteerd door de directie van Noord Limburgs Groen, de directeur van CITAVERDE Bedrijfsopleidingen, de projectleider van Greenport Venlo en de werkcoaches van de betrokken gemeenten. Tussen alle geslaagden in de regio vallen deze vluchtelingen met een legale verblijfsstatus op, omdat zij al tijdens hun inburgeringsproces erin zijn geslaagd een Nederlands MBO-diploma te halen. Hiermee worden hun kansen op een succesvol bestaan in Nederland vergroot.

Alle zes gediplomeerden hebben inmiddels een baan bij Noord Limburgs Groen; een organisatie van BTL Realisatie, Jonkers Hoveniers en Herman Vaessen.

Afgelopen jaar is de eerste groep van vluchtelingen met verblijfsvergunning op het Brightlands Campusterrein gestart met de deeltijd MBO-opleiding Groenvoorziening bij leerbedrijf Noord Limburgs Groen.

CITAVERDE College verzorgde 1 dag in de week een bedrijfsgerichte opleidingsdag op het Brightlands Campusterrein. De overige dagen werd gewerkt onder aansturing van medewerkers van Noord Limburgs Groen. Tijdens dergelijke werk- en leertrajecten staat het ervaringsleren centraal. Werknemersvaardigheden (onder meer instructies opvolgen en arbeidsritme opbouwen) en vakvaardigheden (waaronder veilig werken met machines) vormen de rode draad in het traject.