Eerste werkbezoek staatssecretaris Knops aan eigen provincie

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brengt vrijdagmiddag 8 december een werkbezoek aan de provincie Limburg (Maastricht). Het bezoek staat in het teken van samenwerking tussen overheden, bedrijven en organisaties aan beide kanten van de grens.

Knops brengt een bezoek aan het Porta Mosana College in Maastricht, waar hij in gesprek gaat met leerlingen en docenten havo, vwo en tweetalig onderwijs over euregionale uitwisseling, maatschappelijke stages en de ambities van de leerlingen.

Daarna gaat de staatssecretaris naar het Mercedes-Benz Customer Assistance Center. Hier volgt een gesprek over ontwikkelingen in customers services in een internationale/euregionale omgeving, banen, vacatures, werving/selectie in de praktijk.

Het werkbezoek zal eindigen met een bezoek aan Grensinfopunt Maastricht. Hier zullen Grensinfopunt, Holland Expatcenter South, Maastricht International Center, SVB, UWV en ITEM praten over de onderwerpen: euregionale arbeidsmarkt, arbeidsbemiddeling, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en grenseffecten.