Eigenaar restaurant Eyckholt en gemeentesecretaris Leudal opgepakt op verdenking witwassen

Diana N. en Pieter H. zijn vanmorgen aangehouden. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering. Diana N. is de gemeentesecretaris van Leudal. Haar partner Pieter H. is de eigenaar van restaurant kasteel Eyckholt in Roosteren. Hij was eerder ambtenaar van de gemeente Helmond, maar werd daar op staande voet ontslagen op verdenking van fraude.

Vorige week werden al invallen gedaan in de woning van het echtpaar in Echt en in Kasteel Eyckholt.  Daarbij werd beslaggelegd op administratie, gegevensdragers en computers. Ook werden voertuigen zoals auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur meegenomen voor nader onderzoek. Er wordt onder andere uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld.

Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan tegen de man die daar als ambtenaar die werkzaam was. De man werd vandaag aangehouden op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering in dienstbetrekking. Zijn vrouw wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan witwassen. Het echtpaar werd vanmorgen aangehouden.