Eindhovens concern Paradigit (met grote vestiging in Maastricht) failliet

Paradigit had nog twaalf winkels, waarvan één in Maastricht aan de Avenue Ceramique. Paradigit had elders in het land nog vijf vestigingen in V&D-winkels.

Het bedrijf noemt de aanhoudende malaise in de retailmarkt als oorzaak voor het bankroet.

Paradigit wil online verder als webshop.

Paradigit was – vooral vanwege de service – een geliefde winkel bij consumenten en won tien jaar op rij publieksprijzen voor zijn concept.

Eind vorig jaar berichtte het bedrijf nog trots:

Beste Winkelketen van Nederland is de grootste consumentenverkiezing van Nederland. Klanten kenden rapportcijfers toe aan aspecten als prijs/kwaliteit verhouding, acties en aanbiedingen, deskundig personeel en service. Een ongekend aantal consumenten heeft de afgelopen maanden online gestemd op zijn favoriete winkelketen. In de categorie computerspeciaalzaken komt Paradigit als grote winnaar uit de bus.

 

Hieronder het persbericht over het faillissement:

Fysieke winkels Paradigit failliet, Webwinkel PARADIGIT.NL gaat door.

De 12 winkels van computerbedrijf Paradigit en de 5 shop-in-shops die recent bij V&D zijn gestart, zijn vandaag failliet verklaard. Ook het distributiecentrum van de winkels, PDC, is in staat van faillissement verklaard. Dit als gevolg van de aanhoudende malaise in de retailmarkt, die helaas ook aan Paradigit niet voorbij is gegaan.

Paradigit gaat in gesprek met de curator om de mogelijkheden van een gedeeltelijke doorstart te verkennen.

De webwinkel PARADIGIT.NL betreft een zelfstandige en financieel sterke onderneming en wordt niet geraakt door dit faillissement. Dit geldt eveneens voor de zusterbedrijven Skool en ISL automatisering. Paradigit zal er alles aan doen om de bestellingen die zijn en worden geplaatst bij deze ondernemingen op de gebruikelijke wijze en termijn af te handelen.

PARADIGIT.NL streeft ernaar, in overleg met de curator, alle garantieaanvragen van de Paradigit winkels te blijven voortzetten vanuit de webwinkel. Meer informatie hierover vindt u op www.paradigit.nl.