Emma Safety Footwear (Kerkrade) sleept miljoenenorder uit Midden-Oosten binnen

De Limburgse (veiligheid)schoenenproducent Emma Safety Footwear heeft een order van ruim elf miljoen dollar ontvangen van National Factory for Safety and Security Products (NFSSP) in Abu Dhabi.

Het is de grootste order in de 86-jarige bedrijfshistorie van Emma. De driejarige overeenkomst is dinsdag in Abu Dhabi getekend, in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur, Frank Mollen.

De order houdt in dat Emma drie jaar lang de inkoop van materialen verzorgt voor de productie van 375.000 paar woestijnlaarzen voor het leger. De uiteindelijke assemblage van de laarzen gebeurt in de eigen schoenfabriek van NFSSP in Abu Dhabi. Emma werkt al sinds eind 2014 voor NFSSP, maar nog nooit was de order zo groot als deze. In 2018 gaan de eerste 150.000 exemplaren richting de Emiraten.

Algemeen directeur van Emma, Tom Hermans, ziet de ‘Abu Dhabi-order’ als het begin van nog méér buitenlandse opdrachten. In 2016 scoorde Emma een grote order van Kuwait Oil Company. “Maar Tegelijkertijd koesteren we ons marktleiderschap in de Benelux.”

Bij Emma Safety Footwear werken 180 medewerkers onder wie 130 met een arbeidsbeperking. De jaaromzet komt in 2017 uit op circa 22 miljoen euro. Op dit moment is Emma bezig met een gefaseerde verhuizing (vanuit Brunssum en Bunde) naar een nieuwe bedrijfslocatie in Kerkrade. De afdeling Distributie is daar inmiddels volledig operationeel. Vanaf 2018 zal de werkgelegenheid bij Emma met tientallen medewerkers toenemen.