ENGIE Services sluit miljoenencontract met Zuyderland Medisch Centrum

Zuyderland Medisch Centrum en ENGIE Services hebben een contract voor 10 jaar met een waarde van €40 miljoen getekend. Het bedrijf met Limburgse vestigingen in Panningen, Venlo en Beek wordt verantwoordelijk voor het integrale duurzame onderhoud en beheer van de gebouwgebonden installaties voor Zuyderland locatie Sittard. Bovendien zorgt ENGIE voor de optimalisatie van alle systemen en verbetert ze de werking van de technische dienstverlening via een duurzaam assetmanagement systeem.

Zuyderland en ENGIE Services werken al jaren samen. In 2008 heeft ENGIE Services de nieuwbouw van het ziekenhuis en de energiecentrale van Zuyderland in Sittard-Geleen mede gerealiseerd. Sindsdien is ze verantwoordelijk voor de totale ontzorging, verbetering en optimalisatie van de technische installaties van deze locatie waarbij een energiebesparing van 44% en een CO₂-reductie van 29% is gerealiseerd.

De contractverlenging behelst het complete onderhoud en beheer van alle technische gebouwgebonden installaties (inclusief niet-medische apparatuur zoals tilliften, brancards, rolstoelen, bedden etc.) en de werkzaamheden voor het preventief en correctief onderhoud. Dankzij de toepassing van innovaties en nieuwe ontwikkelingen is er een gebouwbeheersysteem geïnstalleerd dat onder andere de toegangscontrole, de beveiliging en de signalering beheert. In het nieuwe onderhoudscontract introduceerde ENGIE Services ook een assetmanagement systeem (Sustainable Asset Management), gebaseerd op de ISO norm 55001. Eén integrale aanpak voor het assetmanagement die het risico management verbetert, strategische investeringsbeslissingen helpt te maken en ervoor zorgt dat de total cost of ownership (TCO) optimaal is voor de vereiste prestaties. Het inzichtelijk maken van kosten vindt plaats via een open boekhouding.

Over ENGIE Nederland
ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Energie en ENGIE Services en is een toonaangevende services en energie groep met 6.200 medewerkers. ENGIE Nederland is onderdeel van de ENGIE Groep dat 153.090 medewerkers telt en in 2016 een omzet boekte van 69.6 miljard euro.