Brightlands | Eric gaat voor cross-over samenwerking: ‘Wereldvoedselproductie is essentieel thema’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                    Eric Klekamp  (64)
Functie:                 Manager inrichting campus organisatie op Brightlands Campus Greenport Campus                 Venlo.
Rol Brightlands:   Het buiten- en ‘binnenlandschap’ op zo’n fraai mogelijke wijze optuigen op de campus in Venlo ofwel verbinden en ontwikkelen.
Tourtrui:                 De gele trui

Over een paar jaar gaat Eric Klekamp met pensioen. Hij is trots dat hij de laatste paar jaar heeft mogen meebouwen aan de Brightlands Campus Greenport Venlo. Eerlijk: “In het begin dacht ik heel even dat ik aan een dood paard was aan het trekken. Maar ik heb me ontzettend vergist. Het begint hier langzaam maar zeker te bruisen. Op deze plek komt een biotoop bomvol kennis en ondernemerszin tot volle wasdom. En ik ben er trots op dat ik daar als wegbereider aan mee heb mogen werken. Het is duidelijk dat het thema gezonde voeding in de maatschappij meer en meer leeft en dat de aantrekkingskracht van de campus daarmee groter en groter wordt. Wat hier gebeurt is dan ook écht belangrijk: Het gaat om milieu, gezondheid en een effectievere wereldvoedselproductie ofwel letterlijk over ‘leven’.”
In Venlo gebeurt in de omgeving ontzettend veel op het gebied van Agrifood. Het is de kunst om die ondernemende wereld vol innovatieve groentes en fruit te verbinden met het netwerk op  de campus op Venlo. “En dat lukt steeds beter”, weet Klekamp zeker. “Bedrijven, HAS Hogeschool, Universiteit Maastricht en Fontys weten steeds beter de weg naar Greenport en Villa Flora te vinden.
Gevraagd naar zijn favoriete tourtrui tovert Eric nog snel een mooie metafoor uit de hoed.
“Ik ga vol voor geel want de winnaar van de tour moet een beetje een alleskunner zijn. Hij moet sprinten, zijn ploeg organiseren, berg op kunnen rijden, etappe-inzicht hebben en goed kunnen samenwerken met mecaniciens, ploegleiders en teamgenoten. Die cross-over kwaliteiten hebben we op Brightlands ook keihard nodig, want zonder samenwerking lukt het simpelweg niet.”

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.        

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl