Evenementenhal Venray sluit samenwerking met MKB-Limburg: gratis workshops cybercrime

Dit jaar gaan Evenementenhal Venray, MKB-Limburg, het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding (RPC) en Digitale Opsporing een samenwerking aan om mensen te behoeden voor cybercriminaliteit. Deze samenwerkingspartners organiseren het hele jaar door diverse workshops Cybercrime.

1 op de 10 inwoners van Nederland is er al eens mee geconfronteerd: cybercrime. Niet voor niets een hot-item en daarom zeer belangrijk om daar meer over te weten te komen. Cybercriminelen verzinnen steeds nieuwe manieren om slachtoffers te maken. Van aankoop- en verkoopfraude via internet, tot skimming en phishing. Jaarlijks kost dit de Nederlandse economie zo’n 8,8 miljard euro. Tijd om in actie te komen!

Daarom zijn Evenementenhal Venray, MKB-Limburg, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) en Digitale Opsporing een samenwerking met elkaar aangegaan om mensen te behoeden voor cybercriminaliteit. Het hele jaar door organiseren zij diverse workshops voor leden van MKB-Limburg en andere geïnteresseerde ondernemers, standhouders en bezoekers van beurzen.

De samenwerkingspartners benadrukken dat Evenementenhal Venray voor hen de ideale locatie is om deze workshops aan te bieden. “Hier komen duizenden ondernemers samen, actief in talloze vakgebieden. Een ideale plek dus om branche-overschrijdende kennissessies aan te bieden”, laten de samenwerkingspartners weten.

Gratis deelname aan workshops

Elke deelnemer krijgt inzicht in de praktijken van cybercriminelen en ontvangt handvatten en oplossingen waarmee zij het risico om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit zo klein mogelijk houdt. De workshops Cybercrime zijn voor iedereen geheel kosteloos te volgen.

De aftrap van deze serie workshops vindt plaats op 22 maart tijdens de vakbeurs Horeca & Food Inspiratie 2016 in Evenementenhal Venray. De resterende workshops Cybercrime vinden eveneens in Evenementenhal Venray plaats. Aanmelden voor deze kennissessies kan via mathiasbrockmann@jca-businesssupport.nl.