Saudi Arabian Basic Industries Corporation (Sabic), waarvan het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Sittard, heeft het tweede kwartaal van dit jaar een explosieve winst van 81 procent geboekt, omgerekend 1,5 miljard euro aan netto-inkomsten. De oorzaak hiervan zijn stijgende prijzen en verkopen als gevolg van de wereldwijde economische groei.

Op basis van deze cijfers heeft Sabic ook hoge verwachtingen voor de rest van dit jaar. De omzet van het bedrijf zit fors in lift. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is een stijging van 26 procent te zien, omgerekend 10 miljard euro, terwijl er daarnaast sprake is van een kostenreductie.

Sabic, het grootste petrochemische bedrijf van het Midden-Oosten met zo’n 50.000 medewerkers in 50 landen, staat in de belangstelling van Aramco. Dit Saoedische staatsoliebedrijf meldde recent dat het de aandelen in Sabic wil overnemen die nu nog in het bezit zijn van het Public Investment Fund (PIF). Dit grootste vermogensfonds van het land heeft een belang van 70 procent in Sabic.