De Azerbeidzjaanse president Ilham Alijev krijgt volgende week een bijzonder pakketje. Boomkwekerij Faassen zet namens een handelsdelegatie uit Limburg maandag een vier meter hoge boom op het vliegtuig naar Baku. De Nederlandse ambassade zorgt ervoor dat de boom in Baku de presidentiële bestemming bereikt.

De in Limburg ontwikkelde Faassen’s Black werd de president beloofd tijdens de Limburgse handelsmissie in mei van dit jaar. De deelnemers aan deze handelsmissie en de president troffen elkaar tijdens een grote landbouwbeurs in Baku. Het doel van de handelsmissie was om het Nederlandse (landbouw)product in Azerbeidzjan definitief op de kaart te zetten. Bart Faassen van Boomkwekerij Faassen: “Dat op de kaart zetten heb ik wat letterlijk genomen door de president een boom aan te bieden die hij in Azerbeidzjan kan planten. Daarnaast is het een exporttest voor onze Nederlandse producten. We kunnen nu met deze boom testen hoe het gaat als we straks op grotere schaal willen exporteren naar Azerbeidzjan.”

Met de export van deze boom hoopt Faassen te ervaren of de voedsel-en warenautoriteiten van beide landen op elkaar aansluiten en de certificaten van de boom. “Dat we hiervoor Maastricht Aachen Airport als luchthaven gebruiken is gezien de ligging en de goede verbindingen wereldwijd niet meer dan logisch.”