Liquiditeitsproblemen waren de reden voor de directie van AKS Bouw en AKS Renobouw om zich bij de Rechtbank Limburg failliet te laten verklaren. Voor 49 medewerkers is ontslag het gevolg, zo meldt De Limburger.

De financiële situatie vormt al langer een probleem voor gevelbouwer AKS. Op het moment dat banken besloten steeds kritischer werden bij het verstrekken van kredieten, besloot de directie begin vorige week om zelf het faillissement aan te vragen.

Ondanks de opleving van de bouwsector en een redelijk goed gevulde orderportefeuille kreeg AKS te maken met heronderhandelingen over de bouwprijs door de opdrachtgever en architect waardoor de uitvoering van diverse bouwprojecten werd uitgesteld. Hierdoor ontstonden problemen met het eigen vermogen. Ook de overname van het failliete Kerkraadse bedrijf Vogt was een reden voor de huidige problematiek.Zo verstrekte de holding forse liquiditeiten aan Vogt omdat het uitvoerder was van een aantal grote projecten van AKS. Dat bedrijf had een opleververplichting en zou bij het niet nakomen daarvan worden geconfronteerd met grote claims. Dit alles leidde gezamenlijk tot een sterk verslechterde financiële situatie.