Volgens Matti, die het hotel en de feestgrot La Caverne vier jaar geleden kocht, liepen de verliezen op en was een faillissement onvermijdelijk. Bij het bedrijf werkten nog 15 mensen. De eigenaar zegt de afgelopen jaren veel te hebben geïnvesteerd, maar wijt de problemen van het bedrijf aan slecht management.

Matti kocht het complex als investering en liet de exploitatie aan anderen over. Door voortdurende wisselingen in het management en de hoge personeelskosten was het hotel met 36 kamers, restaurant met terras en evenementlocatie La Caverne volgens de eigenaar niet rendabel te maken.

Rob Matti: “Dit is een zaak die gerund moet worden door mensen die er dagelijks mee bezig zijn, een jong stel of anders een landelijke hotelketen. Mensen dachten altijd het terras zit vol, dus het loopt goed, maar het was bijna niet te doen. Een restaurant met terras en hotelkamers en tegelijktertijd een groot feest in de grotten. De hoge kosten die we maakten zorgden voor een negatief resultaat,” aldus Matti.

Volgens de eigenaar wordt er in overleg met de curator gezocht naar een andere exploitant. Matti blijft voorlopig eigenaar van het hotel. Als curator in dit faillissement heeft de rechtbank Mr. D.E.A.F. Aertssen aangewezen.