Familiebedrijf Nijsten Maastricht BV failliet: curator zoekt doorstarter

Bij vonnis van de rechtbank Limburg van dinsdag 6 juni jongstleden is de vennootschap Nijsten Maastricht BV in staat van faillissement verklaard.

Nijsten Maastricht BV is een specialist in de engineering, de productie, de verkoop en de montage van material handling systemen voor een groot aantal industriële marktsegmenten. Het betreft installaties (of belangrijke delen hiervan) die hef-, kantel-, draai-, kiep- of verplaatsbewegingen maken met (veelal) zware lasten in (soms zware of extreme) industriële processen.

De onderneming werd in 1952 opgericht door Willy Nijsten. In 1991 verhuisde de onderneming naar de huidige bedrijfslocatie aan de Sleperweg 29 te (6222 NK) Maastricht. Bij de gefailleerde vennootschap werken in totaal 9 personeelsleden

Remco Rosbeek van Boels Zanders Advocaten is aangesteld als curator van de gefailleerde vennootschap. Op dit moment onderzoekt hij de mogelijkheid om een doorstart te realiseren. Partijen die geïnteresseerd zijn in een overname van de activiteiten van de gefailleerde vennootschap en/of het kopen van de voorraad en/of inventaris worden verzocht contact op te nemen met de curator (maastricht@boelszanders.nl / 088 304 00 00).