Ferdinand van Kampen nieuwe directeur Techniekcollege Zuid-Limburg

De Colleges van Bestuur van ROC Leeuwenborgh en Arcus College hebben het besluit genomen om de definitieve aansturing van het Techniekcollege Zuid-Limburg te beleggen bij de heer Ferdinand van Kampen. Ferdinand gaat – na een parttime inwerkperiode waarin hij geleidelijk taken van Eddy Muis gaat overnemen – vanaf 1 januari 2018 fulltime aan de slag als nieuwe directeur. Hiermee komt tevens een einde aan de interim-invulling door de heer Eddy Muis die vanaf september 2016 deze functie heeft waargenomen.

Ferdinand van Kampen (1960) is zowel als interim-manager, adviseur en toezichthouder bekend met het onderwijs. Vanuit verschillende rollen heeft hij ruime ervaring met techniek, financiën, HRM, ICT, juridische zaken en vastgoed. Tot 2016 heeft Ferdinand in het bedrijfsleven gewerkt als directeur bij technische organisaties. Vanaf 2013 heeft hij zich met name ingezet voor advies en interim-management voor en binnen het onderwijs. Naast zijn zakelijke activiteiten is Ferdinand actief in de racewereld van het karten. Ferdinand woont in Bergen op Zoom, is getrouwd en vader van 3 kinderen.

Techiekcollege Zuid-Limburg:
In de markt voor technisch opgeleide mensen (primair MBO niveau) neemt de vraag naar technisch geschoold personeel toe. Vanuit deze beweging is besloten dat de twee roc’s van Zuid-Limburg, ROC Leeuwenborgh en Arcus College, hun krachten en middelen bundelen door intensief samen te werken om de kwaliteit en diversiteit van het aanbod van opleidingen te borgen. Dit besluit heeft geleid tot de ontwikkeling van één Techniekcollege dat als doel heeft het techniekonderwijs in de regio Zuid-Limburg op lange termijn te borgen op gebied van continuïteit en kwaliteit.