FEST Amsterdam B.V. kiest voor fulfilment partner Dimass Group B.V. in Haelen

Na een gedegen oriëntatie en afweging van de mogelijkheden in de markt is de keuze gemaakt voor Dimass Group. Inmiddels is de migratie voltooid en lopen de activiteiten vloeiend en stabiel. Deze belangrijke stap maakt het mogelijk te investeren in schaalbaarheid, efficiëntie en betrouwbaarheid, terwijl de groei in volume en handelingen stevig doorzet.

Na het tekenen van het contract is Dimass Group verantwoordelijk voor alle logistiek en fulfilment gerelateerde zaken. FEST Amsterdam heeft de overstap tot het uitbesteden van haar logistiek en fulfilment genomen om aan de toenemende schaal waarin wordt geopereerd te kunnen voldoen. Dit is een direct gevolg van de uitbreiding naar meer Europese regio’s. Met haar nieuwe partner is FEST Amsterdam voorbereid op toekomstige expansie, het bouwen aan het internationale netwerk en de volumes die daarbij horen.

Er werden belangrijke doelen aan de samenwerking gesteld. Dit zijn onder andere het drastisch verbeteren van levertijden, het handelen van piekmomenten, het flexibel werken buiten kantoortijden, groeipotentie van de partner en de mogelijkheden van integratie van software . “We zijn overtuigd van de nieuwe mogelijkheden die deze samenwerking ons biedt, en de verbeterde resultaten en hechtere klantrelaties die het zal opleveren”, aldus Femke Furnée, directeur FEST Amsterdam..

Na de start van het bedrijf kwam FEST Amsterdam tijdens de explosieve groei tekort aan capaciteit en flexibiliteit om aan de toenemende eisen van haar klanten en de markt te kunnen voldoen. FEST Amsterdam heeft nu toegang tot vijftig maal de magazijn capaciteit als voorheen, met de optie om uit te breiden tot een gecombineerd vloeroppervlak van 12.000 vierkante meter. Dimass Group heeft een groot team van medewerkers stand-by waarmee het mogelijk wordt de klok rond te werken. Door deze strategische samenwerking waar het fulfilment zich verder ontwikkelt naar een 24-uurs systeem waarbij bestellingen haast onmiddellijk worden verwerkt, zorgt FEST Amsterdam ervoor dat het deze trends blijft volgen en de grenzen verder verlegt.

Dimass Group werd geselecteerd vanwege de meer dan 20 jaar ervaring en goede reputatie in de Europese e-commerce. Ze hebben zich gespecialiseerd in flexibele, efficiënte en betrouwbare logistieke en fulfilment oplossingen. De internationale groeiambities van het bedrijf zijn sterk vergelijkbaar met die van FEST Amsterdam, zoals kan worden gezien in de aanwezigheid in meerdere West-Europese landen.

Met een indrukwekkende klantendatabase waaronder diverse multinationals van Europese, maar ook Amerikaanse en Koreaanse bodem liet Dimass Group zien een betrouwbare kandidaat te zijn voor FEST Amsterdam.

Peter Walraven, directeur bij de Dimass Group, vertelt: “FEST Amsterdam is een jong, dynamisch en snel groeiend bedrijf, kenmerken die naadloos aansluiten bij Dimass Group. Wij zijn trots op het verwerven van dit contract waarmee we onze positie in de Europese markt verder versterken. Ons team kijkt uit naar de hechte samenwerking met FEST Amsterdam om zowel de logistieke en fulfilment resultaten te verbeteren, alsook de mogelijkheden in de globale markt te verbreden.”

Over Dimass Group

Dimass Group, gevestigd in Haelen, houdt zich bezig met het fulfilment (fijnmazige logistiek en gepersonaliseerde distributie) van diverse goederen voor webshops, e-commerce en marketingactiviteiten. Vanuit onze warehouses bieden wij onze klanten diverse diensten zoals ontvangst en opslag van goederen, alsook het volledig verwerken van het orderproces , het sorteren, personaliseren, verpakken en verzenden van deze goederen inclusief de facturering en het ondersteunen van betalingen. Tot onze uitgebreide klantenkring behoren nationale en internationale bedrijven.