Een door de enorme werkdruk ziek geworden sales manager van Hato, een internationaal opererend bedrijf in agrarische verlichting, heeft recht op een nabetaling van tienduizenden euro’s achterstallig salaris. Dat heeft de kantonrechter in Roermond beslist.

De vrouw werd enkele jaren geleden door het bedrijf in dienst genomen als sales manager voor het Verre Oosten. Haar loon werd aanvankelijk betaald door het in Sittard gevestigde hoofdkwartier. Kennelijk deed ze haar werk uitstekend, want er volgden al snel salarisverhogingen van eerst bijna 2,000 en daarna zelfs ruim 3.000 euro per maand. Dat geld werd overgemaakt door de Hato-vestigingen in China en Hong Kong. Maar de liefde bekoelde snel toen de vrouw aangaf dat ze onder de gigantische werkdruk dreigde te bezwijken. Voor Hato was dat reden om de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen. De manager legde zich daar niet bij neer en meldde zich ziek, Daarna kreeg ze geen salaris meer uit het buitenland. Hato stelde zich op het standpunt dat er sprake was van afzonderlijke arbeidsovereenkomsten.

Volgens de kantonrechter is dat niet het geval aangezien de betrokken bedrijven met elkaar waren gelieerd en ook samen onder de Hato-vlag opereerden.