Fin Bec Traiteur in Maastricht na 52 jaar failliet

Hiermee valt het doek voor een historische zaak in Maastricht.

In 1964 werd het bedrijf opgericht door Peter Franssen, zoon uit een bekende Maastrichtse slagersfamilie, en zijn vrouw Anny Franssen-Zwolle in hartje Maastricht aan de Kleine Staat. Fin Bec was een voor die tijd uniek concept in Maastricht met kwalitatief hoogwaardige voornamelijk regionale eigengemaakte kant en klare producten en delicatessen.

In 2000 neemt dochter Anke Franssen het roer van haar ouders over. Samen met haar team zet zij trots de sinds 1964 gevestigde identiteit van Fin Bec in Maastricht en de Euregio voort. Met nieuwe inspiratie en ideeën werd Fin Bec verder uitgebreid. In 2004 verhuisd Fin Bec naar een eigentijds pand aan de Stationsstraat 42 in het stadsdeel Wyck.

Bij het bedrijf werkten vijf medewerkers. Curator is mr. W.C.M. Coenen in Maastricht.