De opsporingsdienst van de Belastingdienst, FIOD, heeft woensdagvanmorgen een inval gedaan bij de Heerlense zakenman Christian Petermann. Dit meldt De Limburger. Petermann was tot voor kort ook raadslid in de gemeente Heerlen voor de eenmansfractie RPN Heerlen (Realisten).

Volgens De Limburger vielen de opsporingsambtenaren met veel mankracht binnen. Er werden onder meer de administratie en airsoftwapens in beslag genomen. Verdere details zijn nog niet bekend. FIOD wil alleen kwijt dat een 42-jarige man in verband met de inval is aangehouden. Serge Weening, advocaat van Petermann, zegt dat er een geschil is met de Belastingdienst en dat ze hierover nog in gesprek waren. Hij noemt de inval een heel zware actie, waardoor het lijkt dat er veel meer aan de hand is dan in werkelijkheid het geval is.

Petermann kwam zowel als politicus als ondernemer in het verleden regelmatig in het nieuws. Tegenwoordig is hij een van de initiatiefnemers van Miniera. Een bedrijf dat cryptogeld wil opsporen op het internet door middel van blockchaintechnologie. In het monumentale pand van Staatsmijn Maurits in Geleen worden daarvoor zeer krachtige computers aan elkaar gekoppeld.