Fiscus houdt executieveiling bij René van Druenen Holding in Ulestraten

De veiling vindt plaats op 13 april aan de Europalaan in Ulestraten.

De belastingontvanger in Maastricht heeft tot de veiling besloten. Onder de hamer komen onder meer:

Personenauto Toyota Prius, bouwjaar 2005
kantoorinventaris, wandkast 600×200,schredder, beeldscherm, bureaulampen, bankstel, leeslamp, eetkamertafel met stoelen, salontafel enz enz.

Aangekondigde veilingen kunnen overigens altijd tot op het laatste moment worden geannuleerd. Dat kan als de belastingplichtige betaalt of een regeling treft met de ontvanger.

Viti

De René van Druenen Holding is enig bestuurder van het failliete Viti BV. In dat faillissement is Van Druenen persoonlijk aansprakelijk gesteld door de curator. Van Druenen liet WijLimburg eerder weten dat zijn persoonlijke aansprakelijkstelling voor de schulden in het bankroet van Viti bv  door de curator “kant noch wal raken.”

De curator Roel Kerkckhoffs oordeelt dat Van Druenen de schulden in het faillissement te hoog heeft laten oplopen. Hij had zijn bedrijf veel eerder moeten staken om te voorkomen dat de schuldeisers nu voor 479.000 euro aan onbetaalde rekeningen hebben ingestuurd. De curator noemt het “frappant” dat in het vijfjarig bestaan van de vennootschap altijd verlies is gedraaid, waardoor het eigen vermogen uiteindelijk minus één miljoen euro was.

Viti moest een wijnkenniscentrum worden. Viti maakte ook zelf wijn.

Conflicten

Van Druenen heeft in het Meerssense meerdere conflicten gehad, onder meer is hij vertrokken als voorzitter van Brug M, Meerssens grootste politieke partij waarvan hij een van de mede-oprichters was. Ook waren er in de pers breed uitgemeten bestuursconflicten bij de lokale zender RTME, waarvan hij onder meer voorzitter was.