Fiscus Maastricht veilt spullen wijn-expert en ondernemer René van Druenen in Meerssen

De executieveiling vindt plaats in opdracht van: Belastingdienst, Kantoor Maastricht en komt voor rekening van R P J M van Druenen

Onder de hamer komen een Toyota Prius 1.5 kleur groen en huisinventaris, kantoorinvemtaris, bankstel, stoelen, eetkamertafel,boekenkast, wandmeubel enz enz

Datum: 24 augustus 2017 11:00 uur

Europastraat 59
6235 BT ULESTRATEN

Let op: aangekondigde executieveilingen kunnen tot op het allerlaatste moment worden geannuleerd.

Van Druenen was mede-oprichter van de politieke partij Brug-M en was bestuurder van de lokale omroep in Meerssen. Daar kwam hij in aanvaring met de redactie in een hoogoplopend conflict. De gemeenteraad koos partij voor de redactie.

 

Uit ons archief:

Wijnexpert Van Druenen: Overheidsbedrijf schuld aan bankroet, niet ik

Wijnexpert René van Druenen vindt dat zijn persoonlijke aansprakelijkstelling voor de schulden in het bankroet van Viti bv  door de curator kant noch wal raken.

De curator Roel Kerkckhoffs oordeelt dat Van Druenen de schulden in het faillissement te hoog heeft laten oplopen. Hij had zijn bedrijf veel eerder moeten staken om te voorkomen dat de schuldeisers nu voor 479.000 euro aan onbetaalde rekeningen hebben ingestuurd. De curator noemt het “frappant” dat in het vijfjarig bestaan van de vennootschap altijd verlies is gedraaid, waardoor het eigen vermogen uiteindelijk minus één miljoen euro was.

Van Druenen: “De Belastingdienst heeft enkele jaren geleden op verzoek van de accountant van VITI BV schriftelijk verklaard dat een bedrijf als VITI BV gezien de aard van zijn werkzaamheden minstens 8 jaar nodig heeft om winstgevend te worden. Daarmee de opvatting van de curator zoals vermeld in het bericht van tafel vegend.”

Viti moest een wijnkenniscentrum worden. Viti maakte ook zelf wijn.

Volgens de curator had de bestuurder had veel eerder – gezien de aanhoudende en oplopende verliezen – de exploitatie moeten reorganiseren of moeten staken ter voorkoming van de (forse) verliezen vanaf de oprichting van de vennootschap. Door geen van beiden te doen is er niet behoorlijk bestuurd en dat resulteert in aansprakelijkheid.”

Van Druenen oordeelt dat het faillissement niet zijn schuld is: “Het faillissement van VITI BV is veroorzaakt door fatale fouten gemaakt door een overheidsbedrijf, de Development Company Greenport Venlo, bij de start van een groot wijnbouwproject bij Venlo.”

Een doorstart waarvan de curator bericht op basis van een bericht van een oud-werknemer is niet aan de orde. Van Druenen:  “Van een doorstart zoals wordt vermeld in het bericht is geen sprake en is ook nooit sprake geweest. Dat deel van het bericht is dus volledig uit de lucht gegrepen.”