Flexpoint Group (Kerkrade) start nieuw bedrijf: Re-Direct

De Flexpoint Group is per 1 september een nieuwe bedrijfsactiviteit gestart onder de naam Re-Direct, gericht op loopbaanbegeleiding, verandermanagement, leiderschapsontwikkeling en outplacement. Het nieuwe bedrijf krijgt als doelstelling het ontwikkelen en duurzaam inzetbaar houden van werknemers en leidinggevenden. De directie van de Flexpoint Group heeft Loek Vaessen benoemd tot Algemeen Directeur van Re-Direct. Re-Direct richt zich met haar bedrijfsactiviteiten op de Belgische en Nederlandse markt.

Volgens Jos Gilissen, CEO van de Flexpoint Group is de arbeidsmarkt aan grote veranderingen onderhevig. “Enerzijds hebben we te maken met de groei van de economie die leidt tot een grote vraag naar werknemers hetgeen resulteert in een tekort aan (vak)bekwame werknemers in bepaalde sectoren. Anderzijds weten we dat, met name vanwege technologische ontwikkelingen, binnen 10 jaar 25% van de huidige bestaande functies verdwijnen en deels andere hiervoor in de plaats komen. Hiernaast zijn verschillende generaties tegelijk werkzaam met elk hun specifieke waarden en zal leiderschap hierop dienen te anticiperen. Het vinden, ontwikkelen en inzetbaar houden van werknemers is de uitdaging voor de toekomst.”

Voor het opzetten en uitbouwen van Re-Direct is Loek Vaessen benoemd tot directeur. Vaessen heeft jarenlang gewerkt als Directeur Nederland voor Lee Hecht Harrison, de wereldmarktleider op vlak van talent- en leiderschapsontwikkeling. Een functie die hij ook op interim basis in België heeft vervuld. Van marktleider naar opstarter, alleszins een opmerkelijke switch. Niet voor Vaessen. “Minder regels, ruimte om zelf te kunnen ondernemen en een goede match met de kernwaarden van de Flexpoint Group, waren doorslaggevend voor mijn overstap. Een verandering die mij nieuwe energie brengt en bijdraagt aan mijn behoefte aan verdere zelfontplooiing in deze fase van mijn loopbaan. Ervaringen die ik mee kan nemen in de uitbouw van Re-Direct. Immers veel bedrijven staan aan de vooravond van grote veranderingen die de nodige impact op medewerkers zal hebben.

Re-Direct is gelijk gestart met drie kantoren. Twee vestigingen in België (Hasselt en Charleroi) en één in Nederland (Kerkrade). Het is de bedoeling om snel toe te werken naar een dekkend kantoren netwerk in de Benelux.

De Flexpoint Group is een internationale HR dienstverlener met meer dan 220 FTE medewerkers en circa 50 vestigingen in België en Nederland. In 2016 realiseerden de bedrijven van de Flexpoint Group een omzet van € 194 miljoen. Tot de Flexpoint Group behoren Flexpoint (B, NL), Easymatch Payrolling (B, NL), Equipe (NL), Re-Direct (B, NL), Trace (B) en Trento Engineering (NL). Het hoofdkantoor van de Flexpoint Group is gevestigd in Kerkrade.